Voorbereiden op Open Huizen Dag

Op zaterdag 30 maart kan iedereen die een huis in de verkoop heeft weer deelnemen aan de Open Huizen Dag. Een krachtig evenement dat de verkoop van je huis een extra ‘boost’ geeft. Vooral als je je er goed op voorbereidt.

Zonder afspraak

Tijdens de Open Huizen Dag (OHD) kunnen potentiële kopers zonder afspraak aanbellen voor een kijkje in jouw keuken. En de rest van het huis vanzelfsprekend. Als verkoper leid je de bezoekers zelf rond en beantwoord je hun vragen. Vanzelfsprekend is je Garantiemakelaar tijdens het evenement goed bereikbaar als achtervang, mocht je even niet op een antwoord komen.

Opruimen

Het allerbelangrijkste is echter om op tijd te beginnen met wat voorbereidingen die de dag nog succesvoller maken. Bijvoorbeeld door de buitenboel eens goed te verzorgen: opgeruimde tuin, gewassen ramen, alles goed in de lak, het geeft het oog van de koper nét dat beetje extra. Doe dit op
tijd, want het komt vaak voor dat mensen die tijdens de OHD aankloppen eerder al een rondje maken langs de mogelijke huizen van hun lijstje. Een mooi aanzicht maakt de kans groter dat ze op 30 maart daadwerkelijk bij je binnen stappen.

Voorjaarsschoonmaak

En als je toch bezig bent, denk dan ook eens aan een flinke voorjaarsschoonmaak. Iedereen die jouw ‘open huis’ binnenloopt, zal aangenaam verrast zijn door blinkende vloeren, fonkelende keukenkastjes, heerlijk frisse geuren en opgeruimde ruimtes.

Tips

De vraag is echter: als je eenmaal alles in een sopje hebt gezet, hoe houd je dit dan bij? Immers, nu al schoonmaken, is geen garantie dat het eind van de maand nog steeds schoon is. Maar als de basis goed is, is bijhouden vaak een fluitje van een cent. Zeker met onderstaande tips:

  • Maak geen stapeltjes van binnengekomen post of ander papier. Werk post meteen weg;
  • Ruim aan het eind van de dag alle spullen op;
  • Geen zin in één grote schoonmaak? Maak dan elke dag een half uurtje iets schoon;
  • Met hygiënische schoonmaakdoekjes verwijder je eenvoudig en snel kleine vervuilingen;
  • Nodig vaak mensen uit. Dan wil je je huis aan kant hebben en daarna weer lekker schoonmaken. Bovendien is het gezellig.

Succes met OHD. Meer weten over deelname hier aan? Kom dan gerust even bij ons langs.