4 essentiële tips voor een makkelijkere verhuizing

Heb jij net een nieuw huis gekocht en komt die grote verhuizing toch steeds dichterbij? Dan begin je vast al een beetje de zenuwen te krijgen, want een verhuizing is natuurlijk veel werk. Je wil natuurlijk dat de grote dag zo soepel mogelijk verloopt, wij geven je vier essentiële tips om te gebruiken.

#1. Begin tijdig met opruimen
Voordat je je hele hebben en houden in dozen stopt, kijk er eens kritisch naar. Dit is het moment om weg te doen wat al jaren ligt te verstoffen, want waarom zou je dat meenemen naar je nieuwe huis? Dat wat je wel meeneemt maar niet dagelijks gebruikt kan je alvast in dozen stoppen. Zet in elke kamer wat dozen zodat je die rustig al kunt vullen. Schrijf uiteraard op de dozen uit welke kamer ze komen (of naar welke kamer ze toe moeten in het nieuwe huis). Je kan hier ook kleurcodes voor gebruiken, door elke kamer een kleur toe te kennen.

#2. Meten is weten
Voorkom dat je straks bij je nieuwe huis staat in te laden en er opeens een kast niet door de deur past. Meet! Maak een plattegrond van je meubels en waar ze in het nieuwe huis moeten komen, meet vervolgens of de meubels wel passen op hun nieuwe plek en of ze wel door de openingen komen.

#3. Stof rol je op
Kleding en gordijnen vervoer je het gemakkelijkst en snelst in plastic zakken. Bijvoorbeeld van die grote blauw plastic bouwzakken. Ideaal om veel in stoppen.

#4. Vul één doos met essentials
De eerste dagen in een nieuw huis (inclusief tientallen dozen) kan nogal chaotisch verlopen. Want waar heb je nou bijvoorbeeld je telefoonopladers gelaten, je gezichtsverzorging of je waterkoker? Vul één of twee dozen met de nodige essentials voor je aankomst en markeer die duidelijk. Zo voorkom je die eerste dag of dagen dat je als een kip zonder kop dozen aan het legen bent op zoek naar dat ene belangrijke ding.